Der er ingen aktuelle arrangementer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 2015 (udvalg)


MICHAEL RAYMOND JENSEN: MICHAELS CYKELODYSSÉ
Lørdag den 25. april kl. 13.00

Kom og hør om det fantastiske projekt, Michael har planlagt her i foråret - Træning er blevet en vigtig del af hans liv, efter to hjerneblødninger. I forbindelse med træningen er det hans mål at cykle Odense-Kerteminde tur-retur.

Kom og hør, hvordan han arbejder frem mod målet, hvilke udfordringer det giver, og ikke mindst hvordan man igen og igen motiverer sig selv. Et debatarrangement med både nerve og sjæl.  

Du kan også følge med på den Facebook-side, som er oprettet til formålet: https://www.facebook.com/cykelodysse

 


 

IBEN NØRUP: ISRAEL - FRA BIBELSK LAND TIL MODERNE STAT
Lørdag den 28. marts kl. 13.00

Arbejdsløshed eller arbejdsmarkedseksklusion sættes oftest i forbindelse med social eksklusion, og den dominerende opfattelse er, at deltager man ikke på arbejdsmarkedet, må man nødvendigvis også blive socialt marginaliseret. Som skole er vi naturligvis pro-uddannelse og alt det gode, som det kan føre med sig i form af bl.a. nedbrydning af eksklusion osv., men der er mange stemmer i diskussionen om inklusion på arbejdsmarkedet. Nuancering bliver man sjældent mindre oplyst af, og her er i hvert fald en vinkel, som er spændende, underbygget og udenfor den aktuelle holdning på bjerget.

Hvis arbejde er så sundt, så giv det til de syge, som man ironisk sagde i gamle dage. Det, som engang var en joke, er imidlertid siden blevet ramme alvor for en stor gruppe i samfundet. Den 1. januar 2013 trådte en reform af førtidspensioner og fleksjob i kraft. Siden har langt færre fået førtidspension, mens mange til gengæld visiteres til fleksjob ned til få timer om ugen. For det er rigtig synd at sende folk på førtidspension og på den måde lukke dem ude af samfundet og det sociale fællesskab, lød holdningen bag reformen.

Men fører en plads på arbejdsmarkedet så til et bedre socialt liv, som det blev fremført i argumentationen for reformen?

Iben Nørup er ansat på Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet. Kom og hør om hendes spændende forskning på området.

 


CHRISTIAN FRIIS: ISRAEL - FRA BIBELSK LAND TIL MODERNE STAT
Lørdag den 31. januar kl. 13.00

Landområdet Israel, der tidligere hed Palæstina, er såvel en levende, moderne stat som et land, der historisk trækker tråde flere tusinde år tilbage i tiden. Fra den bibelske periode gennem talrige kulturer og rigers påvirkninger til den nyere tid, zionismens fremkomst og endelig proklamationen af staten Israel i 1948.

Debatforedraget sætter fokus på den nyere tid og forudsætningerne for staten, der stadig udgør et kernepunkt i den mellemøstlige konflikt.

 


 

 2014 (udvalg)


CHRISTIAN FRIIS: NEPAL - UDVIKLING OG UDFORDRING
Lørdag den 22. november kl. 13.00

Det lille land Nepal, der ligger i Himalaya, klemt mellem de to giganter Indien og Kina, var i lighed med Tibet og Bhutan et stort set lukket land indtil det 20. århundrede. Siden har Nepal åbnet for turister, og landet har på godt og ondt gennemgået drastiske forandringer.

I 2001 myrdede kronprinsen store dele af den kongelige familie, siden er monarkiet blevet afskaffet, og Nepal kæmper nu med at få en forfatning og en funktionsdygtig regering på benene. Men landet står desuden over for store udfordringer hvad angår infrastruktur, korruption og kastevæsen.

Tag med til det dramatisk smukke land og hør nærmere om landet, der sætter udviklingslandes problemer på spidsen.


 

MAJA PILGAARD: DANSKERNES MOTIONS- OG SPORTSVANER
Torsdag den 6. november kl. 13.00

Forskningsleder på Idrættens Analyseinstitut Maja Pilgaard kender om nogen vores motions- og sportsvaner.

Lille Skole for Voksne sætter med dette arrangement fokus på spørgsmål som: Hvorfor ændrer vores sportsvaner sig hele tiden - hvad kan det være udtryk for, og hvilke nye tegner sig i horisonten?

Maja Pilgaard forestod bl.a. ’Danskernes motions- og sportsvaner 2007’, som fulgte op på tidligere undersøgelser af befolkningens motions- og sportsaktiviteter. Undersøgelsen var samtidig den mest omfattende af sin art herhjemme. 


 

ADAM LAUGESEN: BLAFFER BILLEDER - OM TRO, HÅB OG TILLID
Lørdag den 27. september kl. 13.00

Foredraget er en rejsefortælling, om hvordan Adam igennem to år blaffede over 100.000 km, krydsede fra Europa til Fjernøsten og tilbage igen, uden at bruge en krone på transport eller overnatning.

Det er en fortælling, som handler om hans rejse som søgende blaffer, men også en beretning om de tryghedsbarrierer han måtte krydse, for at følge sine drømme og om, at godheden er at finde ude i verden.

Han vil bl.a. fortælle om nervepirrende oplevelser, som at overgive sin skæbne til højtråbende russisktalende mænd i en usbekisk provinsby eller om de tanker, han gjorde sig, da han krydsede fra den armenske grænse ind i præstediktaturet Iran.

Udover de mange røverhistorier om at flytte sine grænser, er det samtidig et foredrag, hvor han vil reflektere over hvad det vil sige, at finde fylde i livet, ved at følge en retning man er inspireret af og tror på, og heri lede efter et eksistentielt ståsted.


 

MADS FABRICIUS: BIKING THE ATLANTIC
Tirsdag den 16. september kl. 13.00

Eventyrernes Klub handler både om de indre og de ydre rejser, og her er Mads’ kommende projekt et rigtigt godt sted at starte. Vores nyeste påfund, Eventyrernes Klub, skydes i gang af en god ven af huset, en både klog og modig mand, Mads Fabricius. Kom og hør om det utrolige projekt, han har gang i: at krydse Atlanten på cykel helt alene…

Det handler i virkeligheden nok mindre om den fysiske cykeltur, hvis man kan tillade sig at kalde en rejse på knap 5.000 km for en ”tur”, og meget mere om, hvad der sker og er sket med Mads. Det handler om modet til at opsøge sine rødder og at prøve at forstå, hvad der virkede for ham, hvad der bragte ham videre… Hvis du kun kommer til få af vore debatarrangementer om året, så snyd ikke dig selv for dette - det vil forandre dit syn på verden for altid…


 

MAIBRITT: IDENTITET OG VEJEN TILBAGE TIL ARBEJDSMARKEDET
Mandag den 24. marts kl. 10.00

Rækken af interessante debatarrangementer på Lille Skole for Voksne sætter denne gang fokus på nogle af de tiltag, som kan lede frem til uddannelse og arbejdsmarkedet. Det handler også om identitet. Mød op til en spændende dag, hvor der først er oplæg og debat, dernæst gratis sandwich i middagspausen og om eftermiddagen mulighed for at deltage i en inspirerende workshop.

Jeg hedder Maibritt og er psykisk sårbar. Jeg kom på pension som 29-årig og er i dag 42 år. Igennem de sidste 17 år har jeg lært min sygdom at kende og samtidigt arbejdet hen imod at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Jeg holdt fast i min drøm om en videregående uddannelse, og læser i dag Syddansk Universitet på sidste år.

Jeg har haft forskellige erfaringer med at holde fast i min identitet, og jeg har valgt forskellige strategier for at bevare min identitet som først og fremmest et normalt fungerende menneske, der har en sygdom/ sårbarhed. Jeg har undervejs i min uddannelse fået støttetimer gennem SU-styrelsen, og det har hjulpet mig med mine problemområder, som for eksempel er struktur- og koncentrationsproblemer.

f dfg dfgdfg sdfdf g

g sdfg

sdfg

sdfg sd

fg

sdf g

Kristian Busch Bluhm

Pædagog

Underviser på Bevægelse i vand.


Jette Grünberger

Tekstilformgiver og håndarbejdslærer.

Underviser på Kunstlinjen, Garn misk mask og Tekstilatelier.


Anette Højsager

Stud.scient.

Underviser på Sundhedslinjen og i Sund Mad.


Ingrid Hauge Jensen

Læreruddannet.

Underviser i Matematik.


Lena Knutzen

Stud.scient.

Underviser på Sundhedslinjen samt Krop og Bevægelse.


Erik Johan Lange

Mag.art.

Underviser i Psykologi, Religion, Historie, Astronomi, Naturfag, Sammenspil, Musik på tværs og på Recoverylinjen.


Pia Bache Mikkelsen

Cand.mag.

Souschef

Underviser i Livsanskuelse, Litteratur, Kreativ skrivning og Dansk.


Heidi Barbara Nordenbæk

Skrædder

Underviser i Syning, Idé og design samt Kreativ maskinsyning.


Jan Korsbek Olsen

Cand.phil.

Skoleleder

Underviser ikke pt.


Anne-Grete Borger Pedersen

Læreruddannet og almen musikpædagog

Underviser i Kor samt Keyboard.


Hanne Lisa Sampson

Mag.art.

Underviser i Drama, Filmanalyse, Yoga, Engelsk og forestår skolens Metamorfose-projekt.


Tim Munk Valgreen

Stud.mag.

Underviser i Filosofi.


Anders Vohs

Underviser i It, Guitar, Digital Foto samt Mobil og tablets

 

 Jan Korsbek Olsen
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Skoleleder
Cand.phil.
Underviser ikke pt.


Pia Bache Mikkelsen
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Souschef
Cand.mag.
Underviser i Livsanskuelse, Litteratur, Kreativ skivning og Dansk.


LIVSANSKUELSE
I en tid hvor vi 24/7 lever i en malstrøm af informationer, kan det være nødvendigt at standse op, fokusere og grave et spadestik dybere, end medierne oftest giver os mulighed for. Vi drøfter centrale tendenser og anskuelser inden for især det politiske og sociale felt og perspektiverer til historiske perioder og andre kulturer, for bl.a. at kaste lys over vores egen.


 

KUNSTLINJEN
Henri Matisse (1869-1954) var 'En maler med en sol i maven'. Matisse udforskede farve, lys og komposition og arbejdede stædigt med at opnå en elegant linjeføring. Resultatet blev et unikt billedsprog, der fik afgørende betydning for 20. århundredes kunst. Med udgangspunkt i Matisses kunstneriske udvikling og inspirerende lysfyldte kunst, vil vi lade os inspirere til eget arbejde med tegning, maleri, skrift, papirlklip oma.


 

SUNDHEDSLINJEN
Lav din egen personlige sundhedsplan og bliv støttet i at nå den. Ved hjælp af undervisning i hvad du bør spise af sunde ting i din hverdag og vejledning i dit personlige træningsprogram, får du redskaber til at nå dit mål. Motion og kost hænger sammen, når vi taler om sundhed. Varierende og inspirerende motion mandag og fredag, og spændende madlavning tirsdag.


 

RECOVERYLINJEN
Recovery betyder direkte oversat ”at komme sig”. Recovery kan ikke reduceres til en metode eller en enkel teori. Det er snarere at forstå som en proces, der er forskellig fra person til person, men selvom der er mange forskellige ingredienser, så er det faktisk muligt at undervise i de teoretiske aspekter af recovery. Recoverylinjen er undervisning. Det er vidensorienteret undervisning i de teoretiske og praktiske baggrunde indenfor recovery, rehabilitering og empowerment.


 

BEVÆGELSE I VAND
At træne i vand kan have mange fordele. Vandets opdrift giver dig en følelse af vægtløshed, så belastningen på led og knogler nedsættes betydeligt. Opdriften kan hjælpe med at lave bevægelserne lettere, men den kan også gøre det modsatte pga. vandmodstanden. En meget skånsom og effektiv træningsform.


 

DANSK
Undervisningen er individuelt tilrettelagt med udgangspunkt i dine forudsætninger og mål. Der arbejdes såvel skriftligt som mundtligt med opgaver inden for grammatik og retskrivning samt analyse og fortolkning af eks. noveller og digte. Faget henvender sig også til danskere af anden etnisk herkomst og kan iøvrigt fungere som et supplement, hvis du evt. senere ønsker at gå i gang med en uddannelse, komme ud på arbejdsmarkedet osv.


 

DIGITAL FOTO
Vi drager i felten og tager billeder, som fremkaldes i det digitale mørkekammer. På kurset vender vi blikket ud mod verdenen og skildrer et split-sekund af den med vores kamera. Men for at kunne det, skal der læres lidt teori om kamerateknik og billedsyn. Vi arbejder med naturbilleder, portrætter, sort/hvid- og farvebilleder.


 

DRAMA
Har du lyst til at ryste hæmningerne af dig og have det sjovt samtidigt? Så er dette kursus noget for dig. Drama handler om at udtrykke sig på alle mulige måder. Vi lader spontaniteten åbne op for opfindsomme og til tider helt vanvittige situationer. Vi arbejder bl.a. med kropsbevidsthed, stemmeøvelser, improvisation, rollespil og udforsker byens teaterliv sammen.


 

IDÉ OG DESIGN
Genbrug er hot – Vi skåner miljøet, og samtidigt er genbrugstøj og genbrugsting langt billigere end nyt. Ofte er ting og tøj af ældre dato produceret i langt bedre kvalitet end i dag, så en ekstra bonus ved at lave noget af genbrug, er unikke ting i en federe kvalitet. Der er usædvanlige mange muligheder – så slip fantasien løs og få lavet nogle fede ting og/eller noget lækkert tøj, som ingen andre har..


 

KREATIV MASKINSYNING
På kreativ maskinsyning lærer du at bruge skolens symaskiner, primært overlockeren og broderimaskinen. Vi syr tøj, der ikke ser ”hjemmesyet” ud, men derimod har et professionelt look. Vi arbejder med individuelle projekter, og der vil indgå forskellige sy-teknikker i undervisningen. Vel mødt til en helt ny verden indenfor syning.


 

ENGELSK
Vi tilbyder engelske på tre niveauer, hvor vi bl.a. bruger noveller, film, aktuelle nyhedsartikler, videoklip samt skriftlige opgaver til at forbedre dine engelskkundskaber. Om du ønsker at have mere styr på grammatikken, forbedre din forståelse og udtale eller ønsker at læse og diskutere engelsksprogede noveller, kan vi hjælpe dig med at finde det helt rigtige niveau.


 

FILMANALYSE
Husker du endnu timerne hensvævet i celluloidens forjættende verden? Livet er langt nok til både mesterværker og gode film, men for kort til dårlige eller bare middelmådige film. Filmanalyse koncentrerer sig om at bibringe kursisterne redskaber til at afkode og analysere forskellige typer af film. Vi ser specifikt på de store instruktører og skuespilleres oeuvres.


 

FILOSOFI
På filosofi er vi ikke bundet af noget bestemt emne. Vi kan derfor beskæftige os med de emner, som deltagerne finder spændende. Eksempelvis kunne man diskutere spørgsmålet, om hvorvidt skønheden er i øjnene, der ser? Eller er skønhed noget helt andet? Eller hvad er bevidsthed? er den identisk med hjerneprocesser? Sådanne spørgsmål og andre optager os i filosofien.


 

GARN MISK MASK
I dag udvikles fint og spændende garn som i sig selv er fantastisk inspirerende både til strik og væv. Der arbejdes med store som små individuelle strik- eller væveprojekter alt efter eget ønske. Få inspiration, lær teknikker, lær om forskellige garner og deres egenskaber og skab dine egne unikke værker. Alt fra strikkede smykker til vævede/strikkede slumretæpper og lune sweatre.


 

GUITAR
Har du en 'guitarist gemt i maven', så er det måske noget for dig at gå til guitar undervisning. Undervisningen tager udgangspunkt i hvad man ønsker at lære, musiksmag samt niveau. Det kan være klassisk eller rytmisk musik. Spillestile kan f.eks. være at spille akkorder til sange, at lære fingerspil eller at improvisere. Der vil være mulighed for at øve pulsfornemmelse og gøre spillet mere flydende via guitarsammenspil til sidst i lektionerne.


 

HISTORIE
Har du tænkt på, at fortiden hele tiden forandrer sig? Mange tror måske, at faget historie beskæftiger sig med fortiden, men det gør det i sin essens ikke. Historie handler om nutiden, fordi faget altid er en fortolkning af begivenheder i fortiden forstået på nutidens betingelser, som pr. definition er de eneste, vi kender. Deri blot antydningsvist være skitseret nogle principielle problemstillinger ved kurset - problemstillinger vi kommer ind på i undervisningen.


 

IT
Vi tilbyder undervisning på små hold, hvor hver deltager har sin egen maskine, men du er selvfølgelig velkommen til at tage din egen maskine med. Du har mulighed for at arbejde med de dele af computeren, som du finder mest relevant eller interessant. Eller du kan følge de forløb, som vi har sat sammen. I undervisningen kan du f.eks. komme til at arbejde med tekstbehandling, databaser, regneark, layout, skrivetræning, blindskrift, tegneprogrammer, musik på pc, og meget, meget andet. Du vil få mulighed for at få udvidet dit kendskab til den moderne teknologi. Kurset tilbyder også undervisning i NemID, den elektroniske postkasse, borgerservice.dk, elektronisk lægekonsultation og billetnet. Hvis du har andre ønsker, klarer vi også dette, da undervisningen er individuelt tilrettelagt - alt efter behov og ønsker.


 

KEYBOARD
Har du lyst til at spille på keyboard/klaver, så er dette kursus helt sikkert noget for dig. Undervisningen tager udgangspunkt i dine ønsker, din musiksmag og dit niveau. Du kan f.eks. arbejde med klassiske stykker og sange eller rytmisk musik med becifringsspil, fingerteknik, gehør, rytmesans og noder. Fokus er på at styrke færdigheder og spilleglæden.


 

KOR MED PIANO
Har du lyst til at synge sammen med andre? Vi synger meget forskelligt, danske sange, viser og rytmiske sange, enstemmigt og flerstemmigt. Du kan lære nye sange, selv foreslå sange, synge lidt solo, arbejde med sangteknik. Det vigtigste er glæden, fællesskabet og oplevelsen ved at synge sammen.


 

KROP OG BEVÆGELSE
Der undervises i Gotved-bevægelse på flere niveauer - og alle kan være med. Til rytmisk musik bliver kroppen arbejdet godt igennem. Vi arbejder med koordination, balance, vejrtrækning, styrke, kredsløbstræning samt ud- og afspænding. Ind i mellem træner vi ude i naturen. Du bliver glad, du før mere energi, du bliver mere kropsbevidst og kan derved undgå skader og nedslidning.


 

LITTERATUR
Tid til fordybelse og eftertanke. I litteratur på tværs af perioder og landegrænser. Klassikere og aktuelle værker. Værker, der betager, vækker forundring, forarger og rejser spørgsmål snarere end at give svar. Litteratur åbner verden op, gør den større og giver indsigt i andre menneskers liv og tilværelse. Vi bliver lidt klogere på, hvad det vil sige at være menneske.


 

MATEMATIK
På et lille hold arbejdes der med faget 3 timer ugentligt. Niveauet spænder fra 3.-10. klasse og HF niveau C. Sammen sætter vi mål og laver en individuel handleplan med opgaver på dit niveau og evaluerer løbende. Du kan forberede dig til en evt. eksamen, kunne hjælpe dine børn osv. Der lægges vægt på en rar, uhøjtidlig og humoristisk atmosfære uden faglige nederlag.


 

MUSIK PÅ TVÆRS
Musik er lyd, musik kan opfattes som støj, men musik er også følelser formidlet gennem instrumenter og stemmer. Musik på tværs kommer på tværs af kontinenter, genrer og generationer. Så vi lytter til rock og jazz, klassisk og pop, folk og blues, heavy metal og ballader, verdensmusik, viser og newage-musik. Vi lytter til, lærer om og diskuterer musik.


 

MUSIKHISTORIE
Vi gennemgår den klassiske musik i forskellige stilperioder som barok, wienerklassik, romantikken og nyere musik. Fokus vil også være på den lokale komponist, Carl Nielsen, der fyldte 150 år i 2015. Vi oplever musikkens virkning og analyserer musikken, stilen komponisten, tiden mm. Vi benytter også byrummets muligheder for gratiskoncerter med symfoniorkesteret og Danmarks Radios pigekor.


 

NATURFAG
Mennesket er en del af naturen: Vi lever af den, bruger dens ressourcer og vi nyder den rekreativt. Kurset giver en teoretisk og praktisk indgang til en forståelse af naturen. Hvad er fotosyntese, population, biotop og etologi? Naturfilosofiske debatter om. hvad natur er og ikke er. Mulighed for hands-on erfaring med årets gang i naturen, økologi, miljøets mange ofte modsatrettede interessenter osv. osv


 

PC-KØREKORT
Du lærer at beherske en kontorpakke, hvilket vil sige tekstbehandling, regneark, databaser og præsentation. Inkluderet i undervisningen er også indføring i informationsteknologi, som indeholder generel viden om computere, forståelse af operativsystemer, hvor du lærer, hvordan en computer fungerer og endelig informationsnetværk, der omhandler internet og mail.


 

PSYKOLOGI
Undervisningens sigte er at give den enkelte deltager en bred viden om forskellige psykologiske teorier med mulighed for større forståelse af sig selv og sin omverden. Vi arbejder med livets forandringer, dvs. især udviklingspsykologi og personlighedsudvikling. I foråret er emnerne bl.a. empati, socialt samvær, positiv psykologi, lykke, neuropsykologi, stress mm.


 

SAMMENSPIL
I sammenspil kan du møde op, uanset hvilket musikinstrument du spiller på, eller stemme du synger med. Det, det handler om, er at lære at spille sammen, at kunne lytte til hinandens spil og indpasse sig i helheden. Der bliver arbejdet med mange forskellige stilarter. Den musik, sammenspilsgruppen spiller, bliver tilrettelagt efter den enkeltes kunnen og formåen.


 

SUND MAD
Vi laver gode og spændende retter tilberedt fra bunden, og lader os inspirere af forskellige dygtige kokke som Claus Meyer, Camilla Plum m.fl. samt spændende udenlandske kokke. Der udleveres opskrifter, så du nemt kan lave retten derhjemme. Du får masser af inspiration, og vi tilbereder råvarer, som du måske tidligere har fravalgt, så du på den måde kan få nye ideer.


 

SYNING
Lær at sy til dig selv, børn mm, forny dit hjem med nye puder, gardiner, slumretæpper og andet i friske og fine farvetoner. Der arbejdes med individuelle projekter. Syteknikker, materiale og farvelære indgår i undervisningen. Derudover vil der være fokus på snit, figur og farver.
Dette kursus kan med fordel kombineres med Tekstilatelier eller Garn Misk Mask.


 

TEGNING
At tegne er at se. Jo mere man tegner, jo større bliver oplevelsen af det, man ser. Har du set farvede skygger? Med udgangspunkt i opstillinger, som kan indeholde alt fra strandskaller, blomster, grene, mosser, sten, draperet stof mm. arbejdes der med stoflighed og struktur, form, flader og perspektiv samt lys og skygge. Der tegnes med blyant, kul, tusch og farver.


 

TEKSTIL ATELIER
Oplev farvernes magi og mal spændende billeder, design dine egne billeder og bind dine egne kurve. Der arbejdes dels med individuelle projekter og dels med forskellige fælles temaer. Få inspiration og lær noget om materialer, farver og forskellige teknikker som: akvarelmaling på stof, diverse former for tryk, reservering, eksperimenterende broderi og quiltning samt løbebinding.


 

YOGA
Oplev en yoga praksis som kan udøves af alle. Vi arbejder med enkle åndedrætsteknikker, bevidst afspænding samt blid traditionel Hatha yoga. Det handler om at give sig selv tid til at nære både krop og sind med selvmedfølelse og opmærksomt nærvær. Yoga kan hjælpe os med at være til stede i nuet, mindste stressniveauet og finde vores indre ro.


 

 

        

Kontakt skolen

Brug nedenstående for direkte kontakt

  • 66 14 44 44

Kom i forbindelse med os

Lille Skole for Voksne er på (nogle) sociale medier