Folkeoplysning

LIVSANSKUELSE
I en tid hvor vi 24/7 lever i en malstrøm af informationer, kan det være nødvendigt at standse op, fokusere og grave et spadestik dybere, end medierne oftest giver os mulighed for. Vi drøfter centrale tendenser og anskuelser inden for især det politiske og sociale felt og perspektiverer til historiske perioder og andre kulturer, for bl.a. at kaste lys over vores egen.


 

KUNSTLINJEN
Henri Matisse (1869-1954) var 'En maler med en sol i maven'. Matisse udforskede farve, lys og komposition og arbejdede stædigt med at opnå en elegant linjeføring. Resultatet blev et unikt billedsprog, der fik afgørende betydning for 20. århundredes kunst. Med udgangspunkt i Matisses kunstneriske udvikling og inspirerende lysfyldte kunst, vil vi lade os inspirere til eget arbejde med tegning, maleri, skrift, papirlklip oma.


 

SUNDHEDSLINJEN
Lav din egen personlige sundhedsplan og bliv støttet i at nå den. Ved hjælp af undervisning i hvad du bør spise af sunde ting i din hverdag og vejledning i dit personlige træningsprogram, får du redskaber til at nå dit mål. Motion og kost hænger sammen, når vi taler om sundhed. Varierende og inspirerende motion mandag og fredag, og spændende madlavning tirsdag.


 

RECOVERYLINJEN
Recovery betyder direkte oversat ”at komme sig”. Recovery kan ikke reduceres til en metode eller en enkel teori. Det er snarere at forstå som en proces, der er forskellig fra person til person, men selvom der er mange forskellige ingredienser, så er det faktisk muligt at undervise i de teoretiske aspekter af recovery. Recoverylinjen er undervisning. Det er vidensorienteret undervisning i de teoretiske og praktiske baggrunde indenfor recovery, rehabilitering og empowerment.


 

BEVÆGELSE I VAND
At træne i vand kan have mange fordele. Vandets opdrift giver dig en følelse af vægtløshed, så belastningen på led og knogler nedsættes betydeligt. Opdriften kan hjælpe med at lave bevægelserne lettere, men den kan også gøre det modsatte pga. vandmodstanden. En meget skånsom og effektiv træningsform.


 

DANSK
Undervisningen er individuelt tilrettelagt med udgangspunkt i dine forudsætninger og mål. Der arbejdes såvel skriftligt som mundtligt med opgaver inden for grammatik og retskrivning samt analyse og fortolkning af eks. noveller og digte. Faget henvender sig også til danskere af anden etnisk herkomst og kan iøvrigt fungere som et supplement, hvis du evt. senere ønsker at gå i gang med en uddannelse, komme ud på arbejdsmarkedet osv.


 

DIGITAL FOTO
Vi drager i felten og tager billeder, som fremkaldes i det digitale mørkekammer. På kurset vender vi blikket ud mod verdenen og skildrer et split-sekund af den med vores kamera. Men for at kunne det, skal der læres lidt teori om kamerateknik og billedsyn. Vi arbejder med naturbilleder, portrætter, sort/hvid- og farvebilleder.


 

DRAMA
Har du lyst til at ryste hæmningerne af dig og have det sjovt samtidigt? Så er dette kursus noget for dig. Drama handler om at udtrykke sig på alle mulige måder. Vi lader spontaniteten åbne op for opfindsomme og til tider helt vanvittige situationer. Vi arbejder bl.a. med kropsbevidsthed, stemmeøvelser, improvisation, rollespil og udforsker byens teaterliv sammen.


 

IDÉ OG DESIGN
Genbrug er hot – Vi skåner miljøet, og samtidigt er genbrugstøj og genbrugsting langt billigere end nyt. Ofte er ting og tøj af ældre dato produceret i langt bedre kvalitet end i dag, så en ekstra bonus ved at lave noget af genbrug, er unikke ting i en federe kvalitet. Der er usædvanlige mange muligheder – så slip fantasien løs og få lavet nogle fede ting og/eller noget lækkert tøj, som ingen andre har..


 

KREATIV MASKINSYNING
På kreativ maskinsyning lærer du at bruge skolens symaskiner, primært overlockeren og broderimaskinen. Vi syr tøj, der ikke ser ”hjemmesyet” ud, men derimod har et professionelt look. Vi arbejder med individuelle projekter, og der vil indgå forskellige sy-teknikker i undervisningen. Vel mødt til en helt ny verden indenfor syning.


 

ENGELSK
Vi tilbyder engelske på tre niveauer, hvor vi bl.a. bruger noveller, film, aktuelle nyhedsartikler, videoklip samt skriftlige opgaver til at forbedre dine engelskkundskaber. Om du ønsker at have mere styr på grammatikken, forbedre din forståelse og udtale eller ønsker at læse og diskutere engelsksprogede noveller, kan vi hjælpe dig med at finde det helt rigtige niveau.


 

FILMANALYSE
Husker du endnu timerne hensvævet i celluloidens forjættende verden? Livet er langt nok til både mesterværker og gode film, men for kort til dårlige eller bare middelmådige film. Filmanalyse koncentrerer sig om at bibringe kursisterne redskaber til at afkode og analysere forskellige typer af film. Vi ser specifikt på de store instruktører og skuespilleres oeuvres.


 

FILOSOFI
På filosofi er vi ikke bundet af noget bestemt emne. Vi kan derfor beskæftige os med de emner, som deltagerne finder spændende. Eksempelvis kunne man diskutere spørgsmålet, om hvorvidt skønheden er i øjnene, der ser? Eller er skønhed noget helt andet? Eller hvad er bevidsthed? er den identisk med hjerneprocesser? Sådanne spørgsmål og andre optager os i filosofien.


 

GARN MISK MASK
I dag udvikles fint og spændende garn som i sig selv er fantastisk inspirerende både til strik og væv. Der arbejdes med store som små individuelle strik- eller væveprojekter alt efter eget ønske. Få inspiration, lær teknikker, lær om forskellige garner og deres egenskaber og skab dine egne unikke værker. Alt fra strikkede smykker til vævede/strikkede slumretæpper og lune sweatre.


 

GUITAR
Har du en 'guitarist gemt i maven', så er det måske noget for dig at gå til guitar undervisning. Undervisningen tager udgangspunkt i hvad man ønsker at lære, musiksmag samt niveau. Det kan være klassisk eller rytmisk musik. Spillestile kan f.eks. være at spille akkorder til sange, at lære fingerspil eller at improvisere. Der vil være mulighed for at øve pulsfornemmelse og gøre spillet mere flydende via guitarsammenspil til sidst i lektionerne.


 

HISTORIE
Har du tænkt på, at fortiden hele tiden forandrer sig? Mange tror måske, at faget historie beskæftiger sig med fortiden, men det gør det i sin essens ikke. Historie handler om nutiden, fordi faget altid er en fortolkning af begivenheder i fortiden forstået på nutidens betingelser, som pr. definition er de eneste, vi kender. Deri blot antydningsvist være skitseret nogle principielle problemstillinger ved kurset - problemstillinger vi kommer ind på i undervisningen.


 

IT
Vi tilbyder undervisning på små hold, hvor hver deltager har sin egen maskine, men du er selvfølgelig velkommen til at tage din egen maskine med. Du har mulighed for at arbejde med de dele af computeren, som du finder mest relevant eller interessant. Eller du kan følge de forløb, som vi har sat sammen. I undervisningen kan du f.eks. komme til at arbejde med tekstbehandling, databaser, regneark, layout, skrivetræning, blindskrift, tegneprogrammer, musik på pc, og meget, meget andet. Du vil få mulighed for at få udvidet dit kendskab til den moderne teknologi. Kurset tilbyder også undervisning i NemID, den elektroniske postkasse, borgerservice.dk, elektronisk lægekonsultation og billetnet. Hvis du har andre ønsker, klarer vi også dette, da undervisningen er individuelt tilrettelagt - alt efter behov og ønsker.


 

KEYBOARD
Har du lyst til at spille på keyboard/klaver, så er dette kursus helt sikkert noget for dig. Undervisningen tager udgangspunkt i dine ønsker, din musiksmag og dit niveau. Du kan f.eks. arbejde med klassiske stykker og sange eller rytmisk musik med becifringsspil, fingerteknik, gehør, rytmesans og noder. Fokus er på at styrke færdigheder og spilleglæden.


 

KOR MED PIANO
Har du lyst til at synge sammen med andre? Vi synger meget forskelligt, danske sange, viser og rytmiske sange, enstemmigt og flerstemmigt. Du kan lære nye sange, selv foreslå sange, synge lidt solo, arbejde med sangteknik. Det vigtigste er glæden, fællesskabet og oplevelsen ved at synge sammen.


 

KROP OG BEVÆGELSE
Der undervises i Gotved-bevægelse på flere niveauer - og alle kan være med. Til rytmisk musik bliver kroppen arbejdet godt igennem. Vi arbejder med koordination, balance, vejrtrækning, styrke, kredsløbstræning samt ud- og afspænding. Ind i mellem træner vi ude i naturen. Du bliver glad, du før mere energi, du bliver mere kropsbevidst og kan derved undgå skader og nedslidning.


 

LITTERATUR
Tid til fordybelse og eftertanke. I litteratur på tværs af perioder og landegrænser. Klassikere og aktuelle værker. Værker, der betager, vækker forundring, forarger og rejser spørgsmål snarere end at give svar. Litteratur åbner verden op, gør den større og giver indsigt i andre menneskers liv og tilværelse. Vi bliver lidt klogere på, hvad det vil sige at være menneske.


 

MATEMATIK
På et lille hold arbejdes der med faget 3 timer ugentligt. Niveauet spænder fra 3.-10. klasse og HF niveau C. Sammen sætter vi mål og laver en individuel handleplan med opgaver på dit niveau og evaluerer løbende. Du kan forberede dig til en evt. eksamen, kunne hjælpe dine børn osv. Der lægges vægt på en rar, uhøjtidlig og humoristisk atmosfære uden faglige nederlag.


 

MUSIK PÅ TVÆRS
Musik er lyd, musik kan opfattes som støj, men musik er også følelser formidlet gennem instrumenter og stemmer. Musik på tværs kommer på tværs af kontinenter, genrer og generationer. Så vi lytter til rock og jazz, klassisk og pop, folk og blues, heavy metal og ballader, verdensmusik, viser og newage-musik. Vi lytter til, lærer om og diskuterer musik.


 

FUTURAMA
Fremtiden og dens fantastiske muligheder synes som en fjern virkelighed. Men fremtiden er nu. Selvkørende biler, missioner til Mars, robotter der arbejder, genteknologi der gør os til supermennesker og en endeløs strøm af nye mageløse opfindelser buldrer ind på vores nethinder. Futurama er for dig, der vil være opdateret indenfor videnskab og teknologi, og som gerne vil lidt dybere end blot overskrifterne. Vi ses i fremtiden….


 

NATURFAG
Mennesket er en del af naturen: Vi lever af den, bruger dens ressourcer og vi nyder den rekreativt. Kurset giver en teoretisk og praktisk indgang til en forståelse af naturen. Hvad er fotosyntese, population, biotop og etologi? Naturfilosofiske debatter om. hvad natur er og ikke er. Mulighed for hands-on erfaring med årets gang i naturen, økologi, miljøets mange ofte modsatrettede interessenter osv. osv


 

PC-KØREKORT
Du lærer at beherske en kontorpakke, hvilket vil sige tekstbehandling, regneark, databaser og præsentation. Inkluderet i undervisningen er også indføring i informationsteknologi, som indeholder generel viden om computere, forståelse af operativsystemer, hvor du lærer, hvordan en computer fungerer og endelig informationsnetværk, der omhandler internet og mail.


 

PSYKOLOGI
Undervisningens sigte er at give den enkelte deltager en bred viden om forskellige psykologiske teorier med mulighed for større forståelse af sig selv og sin omverden. Vi arbejder med livets forandringer, dvs. især udviklingspsykologi og personlighedsudvikling. I foråret er emnerne bl.a. empati, socialt samvær, positiv psykologi, lykke, neuropsykologi, stress mm.


 

SAMMENSPIL
I sammenspil kan du møde op, uanset hvilket musikinstrument du spiller på, eller stemme du synger med. Det, det handler om, er at lære at spille sammen, at kunne lytte til hinandens spil og indpasse sig i helheden. Der bliver arbejdet med mange forskellige stilarter. Den musik, sammenspilsgruppen spiller, bliver tilrettelagt efter den enkeltes kunnen og formåen.


 

SUND MAD
Vi laver gode og spændende retter tilberedt fra bunden, og lader os inspirere af forskellige dygtige kokke som Claus Meyer, Camilla Plum m.fl. samt spændende udenlandske kokke. Der udleveres opskrifter, så du nemt kan lave retten derhjemme. Du får masser af inspiration, og vi tilbereder råvarer, som du måske tidligere har fravalgt, så du på den måde kan få nye ideer.


 

SYNING
Lær at sy til dig selv, børn mm, forny dit hjem med nye puder, gardiner, slumretæpper og andet i friske og fine farvetoner. Der arbejdes med individuelle projekter. Syteknikker, materiale og farvelære indgår i undervisningen. Derudover vil der være fokus på snit, figur og farver.
Dette kursus kan med fordel kombineres med Tekstilatelier eller Garn Misk Mask.


 

TEGNING
At tegne er at se. Jo mere man tegner, jo større bliver oplevelsen af det, man ser. Har du set farvede skygger? Med udgangspunkt i opstillinger, som kan indeholde alt fra strandskaller, blomster, grene, mosser, sten, draperet stof mm. arbejdes der med stoflighed og struktur, form, flader og perspektiv samt lys og skygge. Der tegnes med blyant, kul, tusch og farver.


 

TEKSTIL ATELIER
Oplev farvernes magi og mal spændende billeder, design dine egne billeder og bind dine egne kurve. Der arbejdes dels med individuelle projekter og dels med forskellige fælles temaer. Få inspiration og lær noget om materialer, farver og forskellige teknikker som: akvarelmaling på stof, diverse former for tryk, reservering, eksperimenterende broderi og quiltning samt løbebinding.


 

YOGA
Oplev en yoga praksis som kan udøves af alle. Vi arbejder med enkle åndedrætsteknikker, bevidst afspænding samt blid traditionel Hatha yoga. Det handler om at give sig selv tid til at nære både krop og sind med selvmedfølelse og opmærksomt nærvær. Yoga kan hjælpe os med at være til stede i nuet, mindste stressniveauet og finde vores indre ro.


 

 

        

Kontakt skolen

Brug nedenstående for direkte kontakt

  • 66 14 44 44

Kom i forbindelse med os

Lille Skole for Voksne er på (nogle) sociale medier
 

Vi bruger cookies og tilsvarende teknologier til statistik

Læs mere

Jeg accepterer