Digterportrætter

digtlaesning.jpg

FORÅRET 2020

Så er det igen tid til at mødes om digtere og deres værker, og alle er velkomne!

Vi lægger ud med Gustav Munch-Petersen og Morten Nielsen, for hvem der ikke var langt mellem ord og handling, deres liv og deres skrift. Begge døde unge; i henholdsvis den spanske borgerkrig og som modstandsmand under anden verdenskrig ved et vådeskud.

I forlængelse af tiden omkring krigen følger Ole Sarvig, som i sine ungdomsdigte indfangede uvisheden og angsten, men i øvrigt hele forfatterskabet igennem beskæftigede sig livets grundlæggende temaer. Sarvig er ikke kun interessant pga. hans litteraturhistoriske betydning, men også fordi vi selv i dag lever i en turbulent tid.

Vi slutter af med Inger Christensen, som allerede var en klassiker, før hun døde. Hun var en mester i sprogets nuancer og digtede bl.a. om vores forbundethed med naturen. Ud over at læse et udvalg af hendes digte, vil se portrætfilmen ’Cikaderne findes’ af Jytte Rex.

”I digtene får klangene og lydene en ekstra dimension, som gør, at man hører et meget større rum, end det som kan siges, for eksempel i en samtale. Med sproget kan man opbygge et univers, hvor samklangen mellem lyd og betydning kan føre én ind i et rum, hvor man forstår mere, end man troede, det var muligt at forstå. Og det er dét, der er det gribende ved poesien.” Inger Christensen.

Mandag den 23. marts: Gustav Munch-Petersen

Mandag den 20. april: Morten Nielsen

Mandag den 18. maj: Ole Sarvig

Mandag den 8. juni: Inger Christensen

dof